Mitä ilma-vesilämpö on?

Ilma-vesilämpö on ulkoilmasta tuotua lämpöenergiaa, joka siirretään kiinteistön vesikiertoiseen lämmitys- ja käyttövesijärjestelmään ilma-vesilämpöpumpun avulla. Ilma-vesilämpöpumpulla on mahdollista lämmittää kiinteistön lämmitysjärjestelmän ja käyttövesijärjestelmän hyödyntämä vesi aina +50 asteeseen saakka. 

Ilma-vesilämpöpumpun hyödyt

Ilma-vesilämpöpumppu eli UVLP (=ulkoilma-vesilämpöpumppu) soveltuu kaikkiin kohteisiin ja erinomainen ratkaisu vesikiertoisesti lämmitettävän kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi silloin, kun maalämpöpumpun vaatiman maalämpökaivon tai vaakaputkiston toteuttaminen ei ole mahdollista. Ilma-vesilämpöpumppu on maalämpöpumppua edullisempi ratkaisu, mutta toisin kuin maalämpöpumppu, se ei voi toimia kiinteistön päälämmitysjärjestelmänä, vaan vaatii etenkin vuoden kylmimpinä vuodenaikoina rinnalleen tukijärjestelmän. 

Yhdistettäessä ilma-vesilämpöpumppu vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, suosittelemme lämmitysveden kierrättämiseen alumiinivahvisteisia komposiittiputkia. Komposiitin ansiosta lämmönjohtavuus paranee jopa 20 % ja sen johdosta kiertovettä ei tarvitse lämmittää niin kuumaksi kuin muissa putkimateriaaliratkaisuissa. Lämmitysveden matalamman lämpötilan ansiosta myös ilma-vesilämpöpumpun käyttöikä pitenee. 

Luokkansa tehokkaimmat ilma-vesilämpöpumput

Boch Compress 6000 AW -lämpöpumppumme kuuluu luokkansa energiatehokkaimpiin ilma-vesilämpöpumppuihin. Kun korvaat sillä esimerkiksi vanhan öljylämmitysjärjestelmäsi, sijoitus maksaa itsensä takaisin noin 5–7 vuodessa. Malleista löytyy eritehoisia vaihtoehtoja niin uudisrakennus- kuin saneerauskohteisiin. 

Ilmavesilämpöpumpun ostajan opas, klikkaa tästä!